– Snik-addet til NDL

Snik-medlemskap: NDL har addet kjente mennesker til sin Facebookgruppe uten at de visste om det, skriver adressa.no
Flere hundre nordmenn har helt uvitende blitt lagt til som medlemmer i islamkritiske Norwegian Defence Leagues Facebook-gruppe de siste dagene.
0Shares

På medlemslisten finner man blant annet hotelldirektører, rådgivere i NAV, kjente musikere og kommuneansatte. Antall medlemmer har passert 1300. Det skriver adressa.no.

Partileder i Malvik arbeiderparti Per-Arild Lyng er en av personene som hevder at han mot sin vilje har blitt satt på listen.

– Dette er helt forkastelig. Det Norwegian defence league mener strider mot alt jeg står for. At jeg står oppført på medlemslisten kan skade meg både som menneske og politiker. Jeg blir forbannet, sier han til avisen.

Kan melde seg ut frivillg

Leder i Norges Miljøvernforbund, Kurt Willy Oddekalv, står også på medlemslisten. Han sier selv han er kritisk til innvandringspolitikken, men overhodet ikke identifiserer seg med NDL.

En av administratorene bak Facebook-siden til NDL sier at han ikke kjenner til at folk mot sin vilje har blitt lagt til gruppen.

– Jeg legger aldri til folk uten at jeg vet at de vil være medlem i gruppen. Om dette har skjedd, er det uansett ingen stor sak. De som blir lagt til, og ikke ønsker å være medlem, kan bare melde seg ut, sier han til adressa.no onsdag formiddag.