Færre eriteere søker asyl

Forsvinner: Noen av asylsøkerne i Lister-regionen reiser til andre steder i landet eller til andre land for å finne lykken
Fram til 1. mai har antallet eritreere som søker om asyl i Norge blitt halvert fra 451 de fire første månedene i fjor til 215 i år, viser tall fra Utlendingsdirektoratet (UDI).
0Shares

UDIs oversikt over antall mindreårige flyktninger viser samme trend med nedgang for Eritrea på 27 prosent til 47 ungdommer i første tertial og en økning for Somalia på 27 prosent til 47 personer. Oversikten registrerer asylsøknader etter statsborgerskap i perioden 1. januar til 30. april i 2012. 

Totalt antall asylsøkere har gått ned med tre prosent, fra 2.808 i fjor til 2.715 i år. Mens antallet asylsøkere synker fra noen land, øker antallet somaliere som søker tilflukt i Norge med 19 prosent i årets første fire måneder fra 554 til 661 personer. 

20 prosent fra Afrikas horn

Noe annet man kan bemerke seg er at antallet nigerianere statsborgere som søker asyl har gjort et stort hopp, med 33 prosent fra 2011 til i år. Irakere står for den nest største nedganger etter eritreerne, på 40 prosent.

Ifølge konstituert direktør Frode Forfang i UDI fikk Norge rundt 20 prosent av asylsøkerne fra Somalia og Eritrea.

– Generelt har Norge fått relativt mange asylsøkere fra Somalia og Eritrea de siste par årene. I 2011 mottok Norge om lag tre prosent av alle asylsøkere i Europa, sier Forfang til udi.no.