Frp-politiker beklager støtte til SIAN

 
Foto: frp.no
Frp-politiker og fylkestingsmedlem Rita Navarsete (bildet) i Sogn og Fjordane har spredd en artikkel fra det kontroversielle antiislamistiske organisasjonen SIAN på internett. Hun beklager nå opptrinnet, melder NRK.
0Shares

– At en politiker sprer denne typen islamhat er skremmende. Det burde ringe alarmklokker når en leser den type artikler som blir formidlet på SIANs sine hjemmesider, sier forsker Lars Gule ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) til NRK. 

På Facebook-siden til Navarsete har hun spredd artikler fra Stopp islamiseringen av Norge – SIAN. I artikkelen påstås det at islam er imot norsk lov, og religionen blir kalt for “politisk ondskap” og en “frastøtende ideologi”. 

Hun har også postet en kontroversiell artikkel der hun mener at “konflikten” med islam vil føre til tredje verdenskrig.

Nå beklager hun

Nå beklager hun, på en måte. Ifølge Frp-politikeren spredde hun artikkelen da hun er enig i innholdet til SIANs kritikk av hvordan det norske samfunnet lar seg påvirke av islam. Navarsete sitt argument minner om Siv Jensens påstander om snikislamisering.

– Dette var ikke greit, og det er sterkt beklagelig. Det kommer ikke til å skje på nytt. Jeg støtter ikke den organisasjonen i det hele tatt. Det var et svakt øyeblikk, og det kommer ikke til å skje flere ganger, sier hun angrende.

Islamkritiske

Frp er med årene blitt kjent som islamkritiske med sine uttalelser i media; som den gangen da lederen av Oslo Frp, Christian Tybring-Gjedde, sammenlignet islam med nazismen. Frp har flere ganger vært ute i media med kontroversielle fremstillinger av muslimer og islam. Likevel vil de ikke anerkjenne at de sprer frykt, hat og angriper en samfunnsgruppe. 

Leder i Buskerud Frp, Trond Røed, sendte blant annet i 2004 et dokument til 100 Frp-ere hvor han argumenterte for å behandle muslimer psykiatrisk og forby forkynnelse av islam. Like etter da formann Halvor Hulaas i Kristiansand Frp sa til Dagbladet at han ønsket et forbud mot islam. 

– Er han blind og døv?

Navarsete, som også er kommunestyrepolitiker i Sogndal, har rettet kritikk mot AUF-leder Eskil Pedersens etter hans dramatiske flukt fra Utøya. På sin Facebook-side spør hun: «Er han blind og døv?» som en reaksjon på Pedersens uttalelse om at han verken hørte eller så andre ungdommer da han sammen med ni andre la fra land på Utøya med MS Thorbjørn. 

En av dem som reagerer sterkt på Facebook-oppdateringen, er Aps fylkessekretær i Sogn og Fjordane, Nils P. Støyva.

– Oppførselen hennes er særdeles upassende, spesielt med tanke på at Eskil Pedersen skal i vitneboksen, sier han til NRK.