Regjeringen foreslår 3.000 kvoteflyktninger i statsbudsjettet

3.000 kvoteflyktninger samsvarer med Granavolden-plattformen i januar 2019, der Frp, Høyre, Venstre og KrF var enige om å videreføre antallet kvoteflyktninger på 3.000.
Foto: Wikipedia
I forslaget til statsbudsjettet for 2021 viderefører regjeringen et inntak på 3.000 kvoteflyktninger til Norge i året, tross krav fra budsjettpartner Frp.

– Jeg kan bekrefte at regjeringen neste år ønsker å ta imot 3.000 kvoteflyktninger, og det er et rekordhøyt tall. Det er tre ganger mer enn de rødgrønne tok imot. Og jeg mener det skulle bare mangle når vi er i en situasjon i verden der det er flere flyktninger på flukt enn noen gang, og da må Norge også ta det ansvaret, sier barne- og familieminister og KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad til TV 2.

3.000 kvoteflyktninger samsvarer med Granavolden-plattformen i januar 2019, der Frp, Høyre, Venstre og KrF var enige om å videreføre antallet kvoteflyktninger på 3.000. Frp mente imidlertid at de ikke lenger var bundet av avtalen etter å ha gått ut av regjering i januar i år, og på partiets landsstyremøte i september kom de med krav om å kutte antallet kvoteflyktninger til et minimum.