Norsk-chilener fikk Ole Vig-prisen

 
Foto: facebook.com
Cecilia Dinardi ble berømmet for sitt folkeopplysningsarbeid blant ungdommer.
0Shares

35-åringen (bildet) har tidligere har arbeidet som saksbehandler i Gatejuristen og har et sterkt engasjement for barn og unge, særlig når det gjelder rettighetsinformasjon. I fjor hun også prisen ”Årets forbilde” for sin innsats for denne gruppen.

Til utrop.no sier Dinardi det er utrolig å få en slik pris.

– For min del er det fint at dette arbeidet får sin velfortjente oppmerksomhet, et viktig arbeid som har stor betydning for mange barn, forklarer hun videre.

I godt selskap

Ole Vig-prisen går til en ung voksen mellom 20 og 35 år som har gjort seg bemerket med mer enn vanlig god innsats innenfor folkeopplysningarbeid, kunst og kulturarbeid medregnet idrett. Prisen er oppkalt etter læreren, forfattaren og folkeopplysningsmannen Ole Vig (1824-1857), som gikk rundt fra bygd til bygd og startet lærerlag. Vig ble av den grunn kjent som “lærerstandens far”. Prisen er også politisk uavhengig.

En kikk på vinnerstatistikken viser at norsk-chileren er den første flerkulturelle vinneren siden den indiskfødte forfatteren Loveleen Kumar fikk prisen i 1997. Også store kulturpersonligheter som Herborg Kråkevik, Mari Boine og Odd Nordstoga er blant vinnerne.