Laget opprop mot EM-rasisme

Tar initiativ til europeisk opprop etter sjokkdokumentar på BBC og NRK: Vålerenga og andre klubber er i harnisk etter et TV-program som kunne avsløre grov rasisme blant polske og ukrainske fotballsupportere.
Norske klubber reagerer sterkt på BBC-dokumentaren Hatets Arena. 
0Shares

Programmet viser hvordan fans i de to vertslandene i fotball-EM, Ukraina og Polen, bruker nazistiske symboler under kamper. Sjokkerende opptak avslører også hvordan en ung indisk student som bor i Ukraina blir brutalt banket opp på tribunen og hvordan spillere med afrikansk bakgrunn må tåle apelyder og annet rasehets fra sine egne supportere.

Nå går alle eliteserieklubbene i Norge sammen om et opprop mot rasismen, skriver Bergens Tidende

– Vi ønsker et rasisme- og voldsfritt UEFA EURO 2012 hvor deltagere, publikummere og gjester kan føle seg trygge og som en del av den europeiske fotballfamilien, heter det i en pressemelding fra Fotballforbundet.

Vil ha med flere på laget

Vålerenga Fotball og Vålerenga Mot Rasisme tok initiativet til oppropet, som fikk støtte fra Norsk Toppfotball (NTF) og Norges Fotballforbund (NFF). Nå vil man at oppropet også skal ha klang ute i Europa, knapt få dager før mesterskapet kommer i gang.

– Vil at NFF og NTF skal nå ut til UEFA samt andre europeiske land og klubber med oppfordring om at de signerer oppropet. Vi må vise at den europeiske fotballfamilien står bak budskapet, heter det videre i pressemeldingen.