Krever oppgjør med antisemitisme

FORNØYDE: Tran Bao Luong (15), Kaja Løvholen (15) og Navid Safi (15) fra Hellerasten skole er fornøyde med statsbudsjettet. Men de skulle gjerne fått gratis skolebøker når de neste år begynner på videregående trinn 1 (Vg1). Kristin Halvorsen. FOTO: Rune Kongsro. / regjeringen.no
Foto: Rune Kongsro/ Regjeringen.no
Landets lærere må jobbe hardere for å motvirke jødehat i skolen, mener kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV).
0Shares

I rapporten Det å være jødisk barn og ungdom i Norge kom det frem at flere ungdommer har opplevd rå sjikane. Flere fortalte at lærerne bagatelliserte hendelsene.

– Det er både grovt og sjokkerende at dette ikke tas på alvor. Særlig når man opplever alvorlige overtramp, uten at voksne tar affære, sier Halvorsen til Vårt Land.

Ministeren mener at det trengs større innsats i skolene.

Skolen må være tydelig på at dette er helt uakseptabelt.

– Jeg tror mange har et ureflektert forhold til dette. Derfor må vi bruke slike anledninger til å få opp bevisstheten rundt temaet, sier hun til avisen.

Ministeren ønsker at skoler med jødiske elever skal følge situasjonen ekstra nøye.

– Alle skoler som har elever med jødisk bakgrunn, må snarest sjekke om noen av deres elever har opplevd lignende situasjoner. Skolen må være tydelig på at dette er helt uakseptabelt og sette nulltoleranse som standard, sier hun ifølge den kristne dagavisen.

Kunnskapsdepartementet jobber med et undervisningsopplegg som skal gjøre det lettere for skolene å fortelle om antisemittisme.

– Prosjektet er ute på anbud nå. Med dette vil vi gjøre det mulig for lærere å lage gode opplegg for undervisningen, forteller ministeren.