Vil ha ansatte med “vestlig utseende”

Vestlig nok? Ifølge en ny lederundersøkelse fra benningsfirmaet Proffice vil en av fem ledere ha ansatte som har et "vestlig utseende".
Foto: Scanstockphoto
En av fem ledere i Oppland og Hedmark mener det er viktig at jobbsøkeren har et vestlig utseende, skriver Oppland Arbeiderblad. 
0Shares

En langt høyere andel leder i disse to fylkene mener et vestlig utseende er viktig når jobbsøkere vurderes, viser nye funn fra en landsdekkende arbeidsmarkedsundersøkelse blant 1600 ledere og 1000 arbeidstakere uten lederstilling. Undersøkelsen er utført av Respons Analyse AS for Proffice. 

Over femti prosent av de spurte bedriftene har en strategi for å møte utfordringene. Kompetanseheving blant dem som allerede er ansatte er et populært tiltak.

– Å vende blikket innover kan være vel så viktig som å hige etter helt ny arbeidskraft. Ansatte som allerede kjenner virksomheten har definitivt et fortrinn, sier direktør i Proffice, Stein Andrè Haugerud, i en pressemelding.

Bekymring for arbeidskraftsmangel

Undersøkelsen viser også at 44 prosent av lederne i Innlandet er bekymret for at virksomheten ikke vil få tilgang til ansatte med relevant kompetanse de kommende årene.

– Allerede i dag er behovet for kompetanse innen viktige fagområder prekært, og for å dekke etterspørselen er vi avhengig av utenlandsk arbeidskraft. Men skal vi dra nytte av denne arbeidskraften er vi nødt til å bli flinkere på sosial og kulturell integrering, sier haugerud videre i pressemeldingen.