NDL vil rekruttere kristne

NDL har hatt fem ledere siden oppstarten for et par år siden. Nå ønsker organisasjonen et samarbeid med kristne krefter. På bildet: NDL på demonstrasjon i England
Foto: NDL
Det islamkritiske Norwegian Defence League (NDL) satser på å få flere kristne medlemmer. – Total blindvei, svarer Indremisjonen, ifølge Klassekampen.
0Shares

Endringen av grunnloven som ble vedtatt av stortinget 21. mai har gitt islamkritikere og kristne en felles kampsak, melder Klassekampen i dag. Endringen innebar at formuleringen om den evangelisk-lutherske religion ble erstattet av en generell bekjennelse til “vor kristne og humanistiske arv”.

Kjersti Margrethe Adelheid Gilje er med i ledergruppa for NDL. Hun sier at hun håper på et samarbeid med det konservative Kristent Samlingsparti.

– Kristent Samlingsparti skal ta stilling til et eventuelt samarbeid med NDL og SIAN [Stopp Islamiseringen av Norge] på årsmøtet i slutten av august, sier hun.

Sosialistene har brukt muslimene som påskudd for å få den [kristne paragrafen] fjernet fra grunnloven.

I begge leirer
Gilje er et forbindelsesledd mellom det kristne og det islamkritiske miljøet, da hun også er organisatorisk nestleder i Kristent Samlingsparti og dessuten fylkesleder i SIAN.

– Jeg kom i kontakt med NDL i arbeidet mitt mot grunnlovsendringen, forteller hun.

De tre organisasjonene har til felles at de mener den rødgrønne regjeringen bruker muslimene for å avkristne landet, hevder hun.

– Sosialistene har brukt muslimene som påskudd for å få den [kristne paragrafen] fjernet fra grunnloven.

I helga hadde NDL og SIAN en felles demonstrasjon i Stavanger, melder VG Nett. I august legger NDL ut på turné hvor “avkristning” er tema. Målet er ifølge Klassekampen å få flere kristne med i organisasjonen.

Kritisk
Tidligere leder i Indremisjonsforbundet, Karl Johan Hallaråker, er imidlertid sterkt kritisk til et samarbeid.

– Norske misjonærer har blitt respektert for å drive misjon og leve i andre land, hvor islam er dominerende. Da må vi også gi den samme respekten tilbake til muslimer i vårt land. Vi kan ikke ha to moralske standarder, sier han til Klassekampen.