Tooji positiv til tiggeforbud

For tiggeforbud: årets norske Grand Prix-representant Tooji Keshtkar jobber med barne- og familiepolitikk ved siden av artistkarrieren. Han har engasjert seg sterkt for romfolkets barn.
Artist og tidligere barnevernsarbeider Tooji Keshtkar (25) mener romfolkets barn bør slippe å være vitne til tiggingen.

Siden har var med i Melodi Grand Prix i mai har Tooji fått seg ny jobb i Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet, som han kombinerer med artistkarrieren. Nå har han også engasjert seg sterkt i debatten om romfolket, , skriver VG Nett.

– Jeg føler at det er helt feil å bare stable romfolket bort på et sted. Vi går ikke til kjernen av problemet, som er at dette er en organisert virksomhet og en livsstil. Ved å bare plassere dem på et nytt område gjør man problemet verre, mener den engasjerte artisten.

Oppgitt

Han er særlig oppgitt over at det bor barn i den mye omtalte leiren på Årvoll. Tooji er bosatt i Oslo, og har selv registrert at også barn blir tatt med ut på gaten, hvor de blir vitne til at foreldre eller andre slektninger tigger.

–  Hvordan skal de klare å begynne å tjene penger på en annen måte, når de har vokst opp med at tigging er helt ok? Løsningen er å gi dem en annen måte å tjene penger på i stedet for å støtte opp under den gjeldende livsstilen, og derfor er jeg for tiggeforbud. Å godta en sånn livvstil gjør det bare verre for barna deres, sier Tooji til VG Nett.