PST etterforsker Knights Templar-brev

Grasrota viktig: INLO kjenner de lokale forholdene, påpeker Ana Lopez Taylor
Foto: Are Vogt Moum
Landets største aviser og flere politikere mottok i dag mail fra en person som utgir seg for å være massemorderens nestkommanderende. Blant disse er Ana Isabel Lopez Taylor (bildet), nestleder i Rødt.

– Jeg oppfatter dette som en direkt trussel på livet, sier Lopez til Nettavisen.

Hun viser til brevet der det står “Vi har nå mange tegninger på bordet. Disse tegniger innebærer blandt annet likvidering av enkeltpersoner i maktelitens korrupte styre og annen krigføring mot alle dere som fortsetter å utrydde oss som urfolk og vår rett til eksistens på denne jord. Som Brevik selv uttalte, er våre fødselsrater under eksistensminimun og vi har derfor ingen anledning til å bli benyttet som dumpingplass for den tredje verden slik det gjøres i dag.”

Anmeldt saken

Hun har nå anmeldt saken til PST og politiet. PST bekrefter overfor Nettavisen de er kjent med saken og at det er startet etterforskning.

– Vi kan bekrefte at vi har startet etterforskning med mistanke om oppfordring til terror, sier informasjonssjef Martin Berntsen til Nettavisen.

I brevet som er litt over to sider langt, skriver personen som titulerer seg selv som nestkommandant, at organisasjonen vil fortsette sine grufulle handlinger helt til det norske og europeiske folk vekkes fra det vedkommende omtaler som: «psykosen og hjernevasken har blitt påført våre søstre og brødre».