Norsk minoritetspolitiker topplistet i SV

SVs Mahmood Ahmad kan komme inn på andreplass i Akershus SVs nominasjon til neste års Stortingsvalg.
Foto: Bilge Öner
Akershus SVs Mahmod Ahmad kan bli nominert på andreplass bak listetopp Kirsti Bergstø foran neste Stortingsvalg.
210Shares

Opprinnelig ligger Ahmad på sjetteplass på nominasjonen. Han kan rykke opp til andreplass hvis han får nok støtte fra lokallagene når lokalpartiet 24. november har nominasjonsmøte.

– Jeg ser frem til den endelige nominasjonen, hvor det hele skal avgjøres. Signalene jeg har fått fra flere av lokallagene er gode, og at de støtter min kandidatur, sier Ahmad til Utrop.

Akershus SV gjør omrokkeringer etter at norsk-briten Nicholas Wilkinson ikke tar gjenvalg av helsegrunner. Wilkinsons fratreden gjør at Kirsti Bergstø mest sannsynligvis nomineres på førsteplass.

– Kirsti flyttet nylig til Nittedal, og jeg har vært klar på støtten til hennes nominasjon hele veien. For meg er det naturlig å ha gått tidlig ut med støtten, sier Ahmed.

Fra høyre til venstre i politikken

Ahmad, som er født i Norge av pakistanske innvandrerforeldre i 1979, startet sin politiske karriere i Høyre, men gikk over til SV i desember 2017.

To år senere ble han ble valgt inn som fast representant i kommunestyret i Ullensaker kommune, i tillegg til å være formannskapsmedlem og gruppeleder.

For ham ble SVs politikk overfor minoriteter viktig som grunn for politisk kursendring.

– SV har fokus på solidaritet og velferd, noe som gagner gruppene i samfunnet som har minst mulighet til maktutøvelse og som sliter mest økonomisk, og særlig folk med innvandrerbakgrunn. Vi trenger et skifte nå, et skifte fra et forskjells-Norge til et samfunn med jevnere fordeling og bærekraf. Som tidligere Høyre-politiker kjenner jeg godt til argumentene for et forskjells-Norge, noe som gir meg ekstra ballast i argumentasjoner og taktikk for hvordan man kan ta opp kampen mot høyrepolitikken.

Klima og hverdagsrasisme

Om han blir nominert eller ei på topp-plass i lokalpartiet lover Ahmad å fortsette å kjempe for sine kjernesaker.

– Vi må fortsette det gode samarbeidet vi har med MDG i lokalpolitikken. Jeg vil fortsette å kjempe for det lokale idretts- og kulturlivet. Som politiker med innvandrerbakgrunn vil jeg stå på i kampen mot hverdagsrasismen, og for at andre med minoritetsbakgrunn skal føle tilhørighet til Norge.