Feiret hjemlandets 65-årsdag

 
Pakistans nasjonaldag ble tirsdag 14. august feiret med barnetog fra Frognerparken til den pakistanske ambassaden i Oslo.
0Shares

Landet ble selvstendig fra Storbritannia samme dato i 1947, og opprettet som et hjem for den tidligere britiskdominerte indiske koloniens muslimske minoritet gjennom innsatsen til partiet Muslim League. Lederen for Muslim League, Muhammed Ali Jinnah, ble det selvstendige Pakistans første president, og regnes som nasjonens landsfader.

Barnetoget på Oslos vestkant som preget feiringen, med både norske og pakistanske flagg og barn med festklær i alle mulige flotte farger, ifølge NTB.

Invester mot ekstremisme

Feiring til tross, så står den 65-årige nasjonen overfor store utfordringer. Fortsatt er det overveldende flertall av landets 170 millioner innbyggere som lever i fattigdom og analfabetisme. I tillegg hjemsøkes Pakistan av ulike ekstremist- og terrorgrupper, samtidig som det politiske systemet preges av korrupsjon.

Lederen for det pakistansk-norske handelskammer, Aamir J. Sheikh, påpeker at det relativt unge landet trenger mer økonomisk vekst for å gjøre større fremskritt.

– Jeg besøkte nylig sittende Pakistans statsminister Raja Pervez Ashraf, som understreket at eneste måten å få bukt med ekstremisme og terrorisme er økonomisk vekst. Pakistan har behov for utenlandske investeringer, ikke minst fra Norge, sier Sheikh til Nettavisen.