Enkeltmannsforetaket som må tvangsnedlegges

Et trusselbrev hvor man krever Anders Behring Breiviks frigivelse er blitt sendt til ulike politikere via e-post. Vedlagt i mailen ligger det også en link til en høyreekstrem video på nettstedet YouTube. Hvis innholdet kommer fra en eventuell medhjelper som finnes der ute og er villig til å bruke vold, så er det virkelig fare på ferde, mener kommentarforfatteren.
Foto: Foto: Skjermdump/YouTube
I går fikk flere norske politikere trusselbrev fra en selverklært ”nestkommanderende” i Knights Templar. Hvis brevet er sant, viser dette at Breiviks verk ikke er et enkeltmannsforetak.
0Shares

I tillegg til politikere har også de store mediehusene fått innholdet i brevet. Tonen i brevet beskrives av de fleste politikere som mottok brevet som ”truende og skremmende”.

I brevet truer man med å likvidere samfunnstopper, hvis ikke Anders Behring Breivik blir frikjent. Avsenderen har sendt brevet via e-post og avsenderen hevder å være en del av Celle to i Knights Templar Norge. I følge brevskriveren ofret Breivik sitt liv for kampen mot multikulturalisme.

 – At han nå muligens skal bli ignorert på ny og bli erklært “utilregnelig” av det falske og korrupte maktapparat, er for oss ulevelig og urettferdig. Vi krever derfor vår kommandants frikjennelse og en annerkjennelse av hans påberopelse av nødrett i denne krig, er noe av innholdet i brevet.

Ideologiske blodsbrødre

Brevet er nå sendt til PST til “videre analyse”. Samtidig trenger man ikke å sikkerhetsekspert eller ha militær utdanning for å innse muligheten at det kanskje finnes flere innblandede i terrorangrepet 22/7. Brevet, utifra den slik er skrevet, kan virke noe underlig og bombastisk. Men hverken tonen eller budskapet er hentet ut av gutterommet til en mistilpasset unggutt som har lyst til å more seg på andres bekostning. Her går det helt klart frem at drap, politisk vold og ”nødvergerett” i kampen for ”den opprinnelige norske befolkningens overlevelse” er legitime virkemidler.

Ta en titt. Se på nettforumer om nasjonalitet og innvandring. Sjekk hva folk har skrevet på ulike grupper på Facebook. Selv husker jeg flere kommentarer på vår side, samme dato som angrepet fant sted, som sympatiserte med den terrorsiktede. Blant annet var det en som skrev ”Takk Anders”, på et tidspunkt hvor de fleste av oss såvidt ikke visste identiteten på mannen som ble pågrepet på Utøya. ABB har blitt beskrevet som en enslig ulv, sint på samfunnet, og med lite gjennomslagskraft utover rosehavet AS Norge portretteres som. Men sannheten er ganske annerledes. Ganske flere enn det det offisielle Norge har lyst til å tenke på deler denne mannens syn. Spørsmålet er om det finnes andre som i likhet med Behring Breivik har den samme sperremangelen overfor folks liv, helse og eiendom.

Hvor mange ”celler”?

Hovedpersonen selv har uttalt at ”han hadde flere med seg” under angrepet på Oslo og Utøya. Senere har han gått i en mer selvpromtorende retning, og lagt mindre vekt på betydningen av ”de andre”.

Om det viser seg at det finnes en nummer to, eller gudene forby en nummer tre, så gir dette en helt ny vri når det gjelder spørsmålet om tilregnelighet. For da er ikke lenger ABB en sint ensom ulv som hater de ”hersens landssvikere og multikulturalister”, men en fullblods politisk terrorist, med stor påvirkningskraft og mulighet til å inspirere nye drapsmenn.

Historien har vist at det finnes potensiale for mer høyreekstrem terror i Norge, med bakgrunn i ulike handlinger begått i lys av denne ideologien. 22. juli-kommiteens rapport, uansett hvor vondt den gjør i sjela på den styrende rødgrønne klassen i Norge, er bare nødt til å følges opp. Skal Breiviks enkeltmannsforetak stoppes fra å bli en større bedrift så må e-tjeneste, politi, byråkrati og øvrige myndigheter stå mer samlet enn noensinne. Å beklage seg på nytt over konsekvensene er intet alternativ. Som NASA-fyren i filmen om Apollo-landingen sa: Failure is not an option.