Søker prosjektambassadører

Hjelper med praktisk integrering: Lister-prosjektet har fått et sekssifret beløp fra Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) for å skape en næringslivsarena som inkluderer nyankomne.
Foto: Foto: Skjermdump/lister.no
Ved hjelp av statlige midler skal prosjektet Synergi Lister skape en arena der bedrifter og innvandrere i Lister-regionen kan møtes.

Nå ønsker prosjektledelsen, med Hallfrid Os-Andersen i Lister Kompetanse og Bernt Erik Spinnangr i Farsund Næringsselskap i spissen, å komme i kontakt med Lister-bedrifter som kan tenke seg å bli “ambassadører”og deltakere i prosjektet.

– Her handler om at vi ønsker på skape en arena der innvandrere med lovlig opphold i Norge og Lister kan møte det lokale næringsliv. Vi tror at våre nye landsmenn representerer ressurser og kompetanse som bedrifter kan nyte godt av, sier Hallfrid Os-Andersen til Farsunds Avis.

IMDi gir 495.000

Lister-prosjektet har sin forløper i et tilsvarende prosjekt i Kvinesdal og Flekkefjord, med tittelen Synergi Sør. I kjølvannet av dette prosjektet tok næringssjefene i Lister initiativ til å utvide konseptet for hele regionen. Lister Kompetanse ble utfordret til å ta prosjektansvaret.

Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) ble så begeistret for planene at de bevilget hele 495.000 kroner til prosjektet. Pengene skal nå brukes til å skape møtepunktet mellom næringsliv og innvandrere. 

Håper mange vil melde seg på

Som ledd i prosjektet vil man 10. oktober holde en jobbmesse i Lyngdal, og 19. september en konferanse med integreringsfokus på Rosfjord Strandhotell. I sistnevnte er målet å gi bedriftene faglig påfyll, samt tilrettelegge for erfaringsutveksling.

– Vi håper på 30 ambassadørbedrifter. Vi har dialog med flere, og fem bedrifter fra Kvinesdal og Flekkefjord som deltok i det forrige prosjektet har sagt muntlig ja til å bli med. Men hvis det finnes andre der ute som synes at dette høres spennende ut, må de ikke nøle med å ta kontakt, sier Bernt Erik Spinnangr, som sammen med blant annet Hans Fredrik Grøvan i Lister Nyskaping og regionens øvrige næringssjefer bistår Lister Kompetanse i å rekruttere bedrifter til prosjektet.