Flest polakker og litauere innvandret

Sterk polsk innslag: nyankomne arbeidsinnvandrere fra Polen har sørget for folkevekst og innvandringsoverskudd, viser nye SSB-tall.
Foto: Claudio Castello
Folketallet økte med 14.600 personer i Norge siste kvartal. Nyankomne arbeidsinnvandrere fra EU-land som Polen og Litauen påvirker statistikken.
0Shares

Folkeveksten var den fjerde høyeste veksten som noensinne har vært registrert i andre kvartal, melder Statistisk Sentralbyrå (SSB).

Årsaken til veksten er det store innvandringsoverskuddet frå utlandet som stendig har stått for ein større del av den totale folkeveksten dei siste årene. 

– Hittil har det vært 15.600 innflyttinger og 6.400 utflyttinger i andre kvartal, noe som gir et samlet flytteoverskudd på 9 200, skriver SSB på sine nettsider.

Sterk øst-innslag

Grunnet flytteoverskuddet vokste antallet personer med polsk og litauisk statsborgerskap med respektive 2.000 og 1.450.

– Vi ser at ca. 2.400 polakker og bortimot 1.600 litauarar flyttet hit til Norge i de siste månedene, mens 400 polakker og 130 litauere flyttet fra Norge i samme tidsperiode, skriver ssb.no

Statistikken viser at andre grupper med stor nettoinnvandring i samme tidsperiode var somaliske og eritreiske statsborgere. Spanjoler og rumenere ligger også på topp-10, mens antallet innflyttede grekere og portugisere holder seg nokså lavt i forhold til de andre overnevnte gruppene.