Frp-topp beklager hat-artikkel

Frank Willy Djuvik (Frp).
Foto: Sogn og Fjordane fylkeskommune
Frank Willy Djuvik i Sogn og Fjordane Frp kom ut på dypt vann etter at han innledet et blogginnlegg med overskriften "Eg hatar islam og muslimar". Nå beklager han innlegget.
0Shares

Torsdag skrev aftenposten.no om fylkesleder i Frp Sogn og Fjordane, Frank Willy Djuviks, blogginlegg med tittelen «Eg hatar Islam og muslimar»1. I innlegget, og i et intervju med aftenposten.no, forklarte fylkestoppen hva han mente med sitt «fornuftsbaserte hat» mot både islam og muslimer.

Djuvik skal stå på førsteplass på Fremskrittsparties liste til Stortinget i Sogn og Fjordane neste år.

Selv om Frp-politikeren innledet bloggposten med et forbehold om at han med hat mener “«ein intens uvilje mot», ikkje […] oppfordring til vold” skapte teksten flere sterke reaksjoner. Nå sier Djupvik til NRK at han vil skrive et nytt innlegg på bloggen sin der han beklager det som har skjedd.

Hater ikke alle
– Eg kjem til å leggje inn ein ny bloggpost i morgon der eg kjem til å forklare og beklage at eg brukte det ordet, sa Djuvik til NRK3 torsdag kveld.

I det opprinnelige blogginnlegget argumenterte Djuvik for at han ikke hater alle muslimer, bare dem som innskrenker andres frihet med religion som motivasjon, de som driver med terrorisme, kvinneundertrykking, dem som kidnapper sine døtre for å tvinge dem til søskenbarnekteskap, og dem som «elles bryt lova».

Han skrev også at han ikke har noe imot muslimer som verdsetter retten til liv, frihet og eiendom, og som praktiserer religionen fredelig.