Organisasjonen mener det kan være svært klokt å inngå et slikt vennskapssamarbeid, siden Oslo har de mest internasjonalt engasjerte menneskene i Norge.
– Realitetene i Midtøsten gjør at det lett vekker engasjement, og et vennskapssamarbeid med en palestinsk by vil åpne muligheten for at flere Osloborgere kan få utløp for dette engasjementet. Norsk Palestina/Israel-debatt preges av sterk polarisering. Nærkontakt med folk i regionen vil alltid bidra til å nyansere og utfylle bildet vi får gjennom mediene, sier daglig leder for Vennskap Nord/Sør, Randi Olaussen, i en uttalelse.
Flere “nye” krever nytt internasjonal fokus
Hun viser til at hovedstaden vokser raskt, særlig i andelen innbyggere med opprinnelse i andre deler av verden.
– Utfordringene og mulighetene i et flerkulturelt samfunn viser seg først i Oslo, og hvordan Oslo håndterer integreringen vil forhåpentligvis være en modell for andre norske byer. Da trenger vi en befolkning som har forståelse, vilje og evne til å samhandle på tvers av kulturer. I de norske byene som samarbeider med palestinske byer, rapporterer vennskapsforeningene om en økt forståelse og respekt for muslimer, legger Olaussen til.