Norsk-syrer får åpne Bjørnsonfestivalen

Gir den truede homoaktivisten full støtte: Sara Mats Azmeh Rasmussen.
Samfunnsdebattanten Sara Azmeh Rasmussen (bildet) mottok i mai Fritt Ord-prisen. I dag åpner hun den internasjonale Bjørnsonfestivalen i Molde.
0Shares

Festivalen arrangeres hvert år i Molde og Nesset, og fokuserer, i Bjørnsons ånd, på menneskerettigheter og ytringsfrihet. Et av resultatene er at arrangørbyen Molde har blitt med i nettverket av fribyer for forfulgte forfattere.

– Nå kribler det i magen etter å få begynne. Akkurat nå er det veldig mange som jobber hardt i innspurten, sier festivalleder Rolf Magne Orø.

Aksjonerte utenfor moské

Åpningstaleren blir den norsk-syriske samfunnsaktivisten Sara Azmeh Rasmussen. Rasmussen markerte seg blant annet med en demonstrasjon utenfor lokalene til Islamsk Råd i Oslo i februar 2011, hvor hun påpekte på homofile og transpersoners rettigheter innen islam.

Hun har jobbet som frilansskribent, med blant annet spalter i Aftenposten. Hun har aksjonert mot bruken av hijab, og hun har skrevet antologier og romanen Skyggeferden.

– Vi gleder oss til at det skal komme veldig mange, både for å høre folketalen i ettermiddag og de andre aktørene som kommer etter hvert, sier Orø til NRK.