Innrømmer lav minoritetsdeltakelse

Ikke bra nok: Fredrikstad mangler lekdommere med minoritetsbakgrunn, medgir ordfører Jon-Ivar Nygård (Ap)
Foto: Arbeiderpartiet
Politikerne må starte en akuttaksjon for å finne flere lekdommere med innvandrerbakgrunn, mener et samlet formannskap i Fredrikstad kommune. Ordfører Jon-Ivar Nygård (Ap) oppfordrer samtlige partier til finne flere kandidater.
0Shares

Politikere fra flere partier reagerer på at dommerlistene så å si ikke inneholder personer med innvandrerbakgrunn. Rundt 13 prosent av innbyggerne Fredrikstad kommune har innvandrerbakgrunn. Det skriver Fredrikstad blad på nett. 

Glad for engasjement

Arbeiderpartiets David Tehrani, som selv kom fra Iran til Norge da han var 16 år gammel og i dag er en sentral lokalpolitiker, var glad for engasjementet fra resten av formannskapet.

Dette er et viktig steg på veien mot et mer inkluderende og demokratisk samfunn.

– Dette er gode signaler og et viktig steg på veien mot et mer inkluderende og demokratisk samfunn, sa han.

Ikke fornøyd

Det var rådmannen som la frem sitt forslag til meddommere for de kommende fire årene. Totalt var det foreslått 450 meddommere, 108 lagrettmedlemmer og 20 jordskiftedommere. Men politikerne var  ikke fornøyd med sammensetningen.

– Jeg anmoder samtlige partier om å gjøre en innsats for å finne flere kandidater, sa ordfører Jon-Ivar Nygård under debatten, ifølge f-b.no.