Det handler om levekår, ikke hudfarge

Statssekretær Ahmad Ghanizadeh (Ap)
Foto: fotografhenrik.no
– Utdanning er en bærebjelke for å utjevne levekårsforskjeller, sa statssekretær Ahmad Ghanizadeh (SV) på et seminar om Groruddalen i går. 
0Shares

Temaet på erfaringsseminaret som Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDI) arrangerte handlet om barn og unge i Groruddalen og på Søndre Nordstrand, og erfaringer knyttet til tiltak gjort for denne gruppen. Det skriver dittoslo.no.

I salen satt 300 personer som jobber med barn og unge i Oslo generelt, Groruddalen og Søndre Nordstrand spesielt.

– Alle barn har samme rettigheter til et godt og trygt oppvekstmiljø. I vårt arbeid i departementet er vi opptatt av å snakke områder opp, ikke ned, sa statssekretær i Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet, Ahmad Ghanizadeh.

– Utdanning er avgjørende
Han minnet om at regjeringen årlig bevilger 37 millioner kroner årlig til prosjektet gratis kjernetid i barnehager.

– I Groruddalen viser det seg at ni av ti familier i Groruddalen, med fire og femåringer, benytter seg av tilbudet. Gratis kjernetid er med andre ord en katalysator for inkluderingsarbeidet i denne delen av byen, understreket Ghanizadeh, ifølge dittoslo.no.

Groruddalsproblematikk handler ikke nødvendigvis om hudfarge, men om levekår, poengterte han. Og han mener utdanning er nøkkelen for å få til utjevning.

– Alt det gode arbeidet som gjøres i Groruddalen og i Oslo-sør-satsningen må bli kjent, og vi må dele den erfaringen med hverandre slik at flere får nytte av den kunnskapen dere sitter på, sa Ganizadeh.