Chaudry frykter kristenhjelp

Gutteomskjæring handler om religiøs frihet for jøder og muslimer, og må reguleres fremfor forbys, er standpunktet fra SVs Akhtar Chaudry.
Foto: Privat
Stortingets visepresident, Akhtar Chaudhry (SV) er bekymret for at norske ambassader bare skal hjelpe kristne minoriteter i det nye minoritetsprosjektet.
0Shares

Nå vil han ta dette opp med utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) for å sikre at prosjektet skal også komme andre til gode.

– Jeg vil be om at det ikke skal være et kristent prosjekt, men et humanitært prosjekt, sier Chaudhry til Vårt Land.

Utenriksministeren sier at det er et minoritetsprosjekt med særlig fokus på religiøse minoriteter?

– Når Vårt Land har laget overskriften om at forfulgte kristne skal få hjelp, kan man tenke seg hvordan ambassadene vil oppfatte det. Jeg er redd det skapes et inntrykk av at bare kristne skal hjelpes, sier Chaudhry (bildet).

Muslimer og hinduer

Han trekker eksempelvis frem to grupper som han mener utenriksministeren også må bistå.

– Lavkastehinduer i India er utsatt for diskriminering. Muslimer i Burma betaler en enormt stor pris. Folk brent i hjel, jenter voldtatt og de må forlate sine hjem, sier Chaudhry.

Harald Neple, prosjektleder i Minoritetsprosjektet og spesialrådgiver i Utenriksdepartementet, mener Chaudhry ikke har grunn til bekymring.

– Vårt fokus er religion og livssyn, og det er bredere enn bare kristne. Vi har bedt ambassadene om å rapportere inn, og da snakker vi ikke bare om kristne minoriteter, sier Neple til vl.no.