Til minne om Naushad

 
Foto: Foto: Arkiv
Utrop-spaltisten Naushad Ali Qureshi gikk bort søndag 2. september som følge av hjertestans. Vi lyser fred over hans minne.
0Shares

Norsk-pakistaneren tok uredd fatt i pennen og begynte å skrive for Utrop i 2006 etter at vår avis mottok en velskrevet og solid kronikk fra han. Spalten hans, Si det på norsk, ble utgitt annethvert nummer, og var et bevis på at ytringsfriheten og samfunnskritikken går alle veier, også utover majoritetssamfunnet.

Qureshi viet sitt liv til å kjempe for det flerkulturelle Norge. I 1985 var han sammen med flere ildsjeler, blant annet eks-finansminister og tidligere SV-leder Kristin Halvorsen, med på å starte SOS Rasisme.

–  Et viktig talerør er tapt

Ansvarlig redaktør i Utrop, Majoran Vivekananthan, mener det flerkulturelle Norge har mistet et viktig talerør etter hans bortgang.

– Nasuhad var en svært kunnskapsrik person på migrasjonsfeltet såvel om barnevernsfeltet. Han var uredd og uttalte seg fritt og modig om viktige samfunnstemaer gjennom lang periode. 

Athar Ali, Leder i Norsk Innvandrerforum, kjente også Qureshi i en lang årrekke.

– Han var blant de aller første med innvandrerbakgrunn som ble innvalgt i Oslo bystyre i 1983. I tillegg var han en av de første med innvandrerbakgrunn som ble utdannet som sosionom. Han har skrevet flere bøker og bidratt faglig i mange år, sier Ali til utrop.no.

Qureshi skal begraves kommende fredag. Tidligere på dagen skal det holdes en minneseremoni i Østre kapell før den sedvanlige namaz-e-janaza (tradisjonell islamsk begravelsesbønn) og nedsenking av kisten på Gamlebyen Gravlund. Senere på ettermiddagen skal man ha samvær på Olympen restaurant til minne om han.