Melder seg ut i protest

Ankeutvalget i LNU sa 1. mars at de ikke fant grunn til å oppheve det som administrasjonen hadde bestemt om Frifondstøtte for 2009.
Foto: SOS Rasisme
Talsperson Kim Kopperud og tillitsvalgt Mikkel Forstad i Nye SOS Rasisme har fått nok av den angivelig ulovlige driften av ungdomsorganisasjonene.
Grazyna Skarpås
Latest posts by Grazyna Skarpås (see all)

– Jeg ønsker ikke å være del av en organisasjon hvor medlemmer ikke har innflytelse og hvor du risikerer å havne i fengsel på grunn av ledelsens grådighet, sier Forstad til Dagbladet.

Fusk med medlemstall og misbruk av penger som har vært ment for ideelle formål er blant sakene som har svekket tillitten til SOS rasisme. Nye SOS rasisme ble opprettet i et forsøk på å renvaske SOS rasisme sitt dårlige rykte.

– Jeg trodde ærlig og oppriktig at vi kunne starte på nytt og kvitte oss med det gamle. Det har vist seg ikke å være mulig, sier Kim Kopperud til Dagbladet. 19-åringen har fra etableringen og fram til nylig vært styremedlem og organisasjonens talsperson.

Det er Tjen Folket som styrer SOS Rasisme – og Nye SOS Rasisme.

Nå, et halvt år etter at den nye ungdomsorganisasjonen ble opprettet innser Kopperud at forholdene ikke har forbedret seg. Derfor melder han seg ut.

Tjen folket står bak

– Det er Tjen Folket [en kommunistisk gruppe, red.anm] som styrer SOS Rasisme og Nye SOS Rasisme. Linja er at du gjør som du blir bedt om av ledelsen i Tjen Folket, sier Kopperud til Dagbladet. Han beskriver en organisasjon hvor den sentrale ledelsen bestemmer, og hvor medlemsdemokrati er fraværende.

Han sier han nå føler seg truet.

– Jeg er ikke vant til å måtte se meg over skuldra. Det gjør jeg nå, sier Kopperud til Dagbladet. Nå må  19-åringen blokkere gamle venner fra Facebook der han har mottatt hatske og truende meldinger.

Reagerer sterkt

På sine hjemmesider reagerer Tjen Folket sterkt på utmeldelsen og kommer med flere beskyldninger mot de utmeldte personene. 

– Kopperud og Frostad kommer med en rekke anklager i Dagbladet og snakker om juks, kriminalitet og trusler. Vi i Tjen Folket har på ingen måte trakassert noen. All kontakt om tilbakelevering av våre eiendeler har skjedd uten trusler. Hvis det ikke er slik, ber vi Frostad og Kopperud legge fram konkrete eksempler, skriver de i presseuttalelsen.