Partiet Sentrum får drahjelp fra innvandrere

Norsk-pakistanerne Mohammed Pervez, nestleder i PFN (t.h), og Ibrar Malik, her fotografert med Sentrums intiativtaker Geir Lippestad.
Det nystiftede partiet Sentrum har fått drahjelp fra det norsk-pakistanske miljøet, som overleverte mer enn 200 underskrifter til partileder Geir Lippestad.
210Shares

Norsk politikks nyeste parti frontes av henholdsvis Ap- og Krf-utbryterne Geir Lippestad og Kristin Walstad.

For at Sentrum skal bli godkjent som etablert parti er man nødt til å få 5.000 overskrifter. Initiativtakerne håper å få nok underskrifter innen fristen før stortingsvalget neste år.

– Alle som mener det er behov for Sentrum, må hjelpe oss for at vi skal greie dette innen fristen for å delta i valget til høsten, uttaler Lippestad til NTB.

Lippestad er forsvarsadvokat og tidligere lokalpolitiker i Oslo Arbeiderparti. Fra oktober 2015 til desember 2017 var han byråd for næring og eierskap i Oslo.

Får innvandrerhjelp

Norsk-pakistaneren Ibrar Malik er også med i etableringen av Sentrum, og har de siste dagene kjørt en dugnad for å samle underskrifter i sitt nettverk.

– Jeg leverte i dag 250 signaturer men målet er 500, altså minst 10% av de 5000 som trengs for å få registrert partiet, sier han til Utrop.

Ibrar har fått hjelp av Mohammed Pervez, nestleder i PFN (Pakistansk Forening Norge), og ser på etableringer av et nytt sentrumsparti som viktig.

Vil være blokkuavhengige

Sammen møtte de Lippestad på sitt advokatkontor tidligere denne onsdagen for overrekkingen av overskriftene.

– Jeg mener det er behov for et nytt blokkuavhengig parti i sentrum som skal jobbe med å bygge broer, hvor temaer som mangfoldig likeverd, fellesskap og sosial rettferdighet, samt klima og miljø står sentralt.