Nye 20 millioner til informasjonsarbeid rettet mot innvandrerbefolkningen

Det er et stort informasjonsbehov knyttet til koronasituasjonen. Innvandrere er overrepresentert i statistikken over smitte og sykehusinnleggelser, samt økonomiske konsekvenser av covid-19.

– Antallet nye smittede som er født i utlandet har mer enn doblet seg de siste ukene, og behovet for informasjonstiltak rettet mot innvandrerbefolkningen er stort. Vi har gode erfaringer med innvandrerorganisasjonene, som når godt ut i sine miljøer. Det er viktig at folk får informasjon på sitt eget språk, fra folk som de har tillit til, sier statsminister Erna Solberg.

Informasjon til hele befolkningen

For å sikre at informasjon om covid-19 og smittevern nådde ut til hele befolkningen i den innledende fasen av pandemien, ble det bevilget til sammen 26,6 millioner kroner til informasjonsarbeid i regi av ulike innvandrerorganisasjoner og andre frivillige organisasjoner våren 2020.

– Frivillige organisasjoner har lagt ned en stor innsats under koronakrisen for å nå ut med informasjon til innvandrermiljøer. Organisasjonene har vist hvor mye de får ut av midlene vi ga, og informasjonsbehovet er fortsatt stort, sier kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby.

– Nå foreslår vi å gi ytterligere 20 millioner kroner som frivillige organisasjoner kan søke om og bruke til for eksempel kampanjer, aktiviteter eller andre ting som bidrar til å spre informasjon. Kunnskap kan bidra til å rive ned stigmaer og skam, slik at alle med symptomer faktisk tester seg, sier Melby.

Møtte innvandrermiljøer

I forrige uke hadde statsministeren, kunnskaps- og integreringsministeren og helsemyndighetene et møte med innvandrermiljøer, for å få drahjelp i informasjonsarbeidet.

– Vi fikk gode råd og tips om hvordan vi kan nå bedre ut til innvandrerbefolkningen, sier Solberg.