Første tiltaler i rasisme-saken i Elverum

Saken om familien Burhan, som ble utsatt for rasisme i Elverum, har fått sine første tiltalte.
Foto: Skjermdump/ostlendingen.no
En norsk far og to av hans sønner er tiltalt for trusler og vold i den såkalte rasisme-saken i Elverum.
440Shares

Saken handler om den norsk-somaliske familien Bulhan, som flyttet fra Elverum etter en årelang konflikt med en norsk familie. Nå er en far og to sønner tiltalt for trusler og vold mot dem, melder NRK.

I sommer eskalerte konflikten mellom de to familiene. Ifølge tiltalen løp de to sønnene på 15 og 18 etter den norsk-somaliske familien med en jernstang eller et sykkelstyre og med en schæferhund foran seg, og slo etter en av dem.

Noen dager senere skal 15-åringen og faren ha løpt etter moren i den norsk-somaliske familien og to av hennes døtre inn i leiligheten deres. Faren skal så ha slått den somaliske moren flere ganger i ryggen med en planke eller en pinne og kastet en gjenstand i hodet hennes.

Erkjenner ikke skyld

Farens forsvarer, advokat Jostein Løken, sier han ikke erkjenner straffskyld etter tiltalen.

– Han er skuffet og sjokkert, og føler at det er en veldig stor belastning. Han mener at han ikke har gjort noe galt, sier Løken til NRK.

Henning Klauseie, politiinspektør i Elverum, regner med at saken kommer for retten på nyåret. Sålangt har politiet avhørt en rekke personer i forbindelse med de ulike hendelsene.

– Konklusjonen er at de tiltalte i liten grad erkjenner noe straffbart. De mener at faktum ikke er slik som beskrevet i tiltalen og heller ikke bakgrunnen for hva som skal ha skjedd, sier Klauseie til NRK.

Les også: Norsk-somaliere rasisme-utsatt