– Ødegaard hetser romfolket

Ikke lenger velkomne: Sofienberg kirke har i det siste latt en gruppe romfolk fra Romania slå leir i parken i nærheten. Nå vil man at leiren skal avvikles sporenstraks.
Foto: Ragingwire
Eks-sentralstyremedlem Tommy Skar i Stiftelsen Rettferd for Taperne melder seg ut i protest mot styrets håndtering av generealsekretær Ola Ødegaards utspill mot romfolket i sommer.
0Shares

– Når sentralstyret i Stiftelsen Rettferd for taperne ikke har synspunkter på at en hel minoritetsgruppe hetses av deres egen generalsekretær, kan jeg ikke lenger være støttemedlem eller oppfordre andre til å støtte Stiftelsen slik jeg har gjort siden 1996, sier Skar til Oppland Arbeiderblad.

Bakgrunnen er et leserbrev i Oppland Arbeiderblad hvor Ødegaard blant annet skrev: “Jag dem ut fra Norge og til der de hører hjemme”.

Skapte mediestorm

Leserbrevet skapte store reaksjoner og mange henvendelser fra både politikere og medlemmer. Skar tok også kontakt med sentralstyret i stiftelsen for å skape offentlig klarhet i hva stiftelsen mente om disse spørsmålene. Han sier seg overrasket og skuffet over at sentralstyret ikke ser hvilken rolle og ansvar Stiftelsen har.

– Skal vi få gjort noe med fordommer og intoleranse må vi stå opp mot det hver dag og i alle sammenhenger, også når det skjer hos oss selv. Historien har vist at ikke noe er farligere en likegyldighet, skriver Skar i sin pressemelding.

Riktig å gi støtte?

Skar vil nå be myndighetene om å vurdere om det er riktig å gi Stiftelsen, og en generalsekretær som hetser en hel folkegruppe, økonomisk støtte.

– – Når myndighetene også bevilger penger for å bekjempe intoleranse, fremmedfrykt, rasisme og mobbing, blir det rart om store pengebeløp fra staten skal finansiere stillingen til en person som uten forbehold vil jage en hel folkegruppe ut av landet.