– Uforsvarlig å ikke begrense innvandringen

Pakistanerne er den største ikke-vestlige minoriteten i Norge. Nå går Fremskrittspartiets programkomité inn for å stramme innvandring fra "ikke-nære kulturkretser".
Foto: Pandora Film
Frp frir til homofile, vil ha strengere straffer og begrense innvandringen kraftig.
0Shares

I dag har programkomiteen i Fremskrittspartiet (Frp) lagt fram sitt forslag til nytt partiprogram som partiet skal gå til valg på i 2013, skriver Nettavisen.

I programforslaget snur partiet i flere spørsmål om homofiles rettigheter, samtidig som man ønsker å reformere norsk kriminalpolitikk, blant annet ved å avskaffe juryordningen. Når det gjelder innvandring gir Frp uttrykk for at “mottak av mennesker fra land utenfor den vestlige kulturkrets begrenses kraftig”.

– Begrensningen omfatter flyktninger, asylsøkere og de som gis opphold av humanitære årsaker, står det i programforslaget.

– I stedet for å ta mange flyktninger inn i Norge bør Norge i større grad bidra til å dekke utgiftene til flyktningmottak i flyktningenes egne nærområder. Det vil gi hjelp og trygghet til langt flere mennesker i slike områder for samme sum som det vil koste å ha én flyktning i Norge, står det videre.

Frykter motsetninger

Nestleder Per Sandberg og resten av programkomiteen frykter en fortsatt innvandring av asylsøkere vil føre til alvorlige motsetninger mellom folkegrupper i Norge.

– Vi synes det er etisk uforsvarlig å ikke stramme inn denne innvandringen for å forebygge konflikter i det norske samfunn, skriver programkomiteen videre.