6,8 millioner i straffegebyr

I dypt vann: skandalen rundt tildelingsmidlene SOS Rasisme fikk i årene 2007-09 har ført til at organisasjonen må betale tilbake 6,8 millioner til staten.
Foto: sos-rasisme.no
SOS Rasisme ble i dag dømt til å betale til staten ved Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartement 6.808.348 kroner for å ha motatt uberettigede midler.
0Shares

Grunnlaget er at organisasjonen har registrert flere medlemmer enn det reelle antallet, og derfor mottatt for mye støtte fra staten, melder NRK.

SOS Rasisme kreves for uberettiget tilskrudd for 2007 og 2009 som følge av regelbruddene, og for 50 prosent av berettiget tilskudd samme tidsrom. I tillegg er hele tilskuddet gitt i 2008 krevd tilbakebetalt.

– Fordelingsutvalgets undersøkelser viser at SOS Rasisme i sin medlemsverving og registrering har tillatt at medlemmer over 15 år blir registrert av andre, uten at personene selv signerer og tar stilling til medlemskapet, heter det i dommen.

Møtte ikke opp i retten

Ifølge Dagbladet har organisasjonens advokat trakk seg på grunn av en pengekrangel.

– Vi har blitt enige med klient i at vi må fratre saken. Det innebærer at klient selv vil møte til hovedforhandling uten bistand herfra, skrev advokaten til tingretten 8. oktober.

SOS Rasisme varslet også i en e-post til tingretten at de ikke ville møte opp, ifølge avisen.