Aksjonerte mot asylsøkere

Stadig flere som har fått endelig avslag på sin asylsøknad benytter seg av frivillig retur, ifølge Utlendingsdirektoratet (UDI).
Foto: flickr.com
70 politifolk fra Politiets utlendingsenhet (PU) aksjonerte mot 40 asylsøkere uten lovlig opphold ved asylmottaket i Sandnessjøen. Sju av dem er allerede sendt ut av landet.
0Shares

– Vi hadde sett på forhånd at det var mange asylsøkere med endelig avslag ved asylmottaket i Sandnessjøen. Det ville vi gjøre noe med. Derfor har vi gått veldig grundig til verks i dag, sier politioverbetjent Magne Løwe til NRK.

Totalt er det 40 asylsøkere fra ulike afrikanske land ved mottaket i Alstahaug som har fått endelig vedtak om utvisning fra Schengenområdet.

– Sju asylsøkere er allerede i ferd med å bli transportert ut av landet. Resten vil bli sendt ut av landet etterhvert.

– Vet om hjemsendelse

Ifølge Løwe vet personer som ikke retter seg etter utreiseplikten, vet at de før eller siden kan bli pågrepet av politiet og uttransportert.

– Løsningen er derfor å reise hjem frivillig. Der politiet har avklart personens identitet og der det foreligger gyldig reisedokumenter eller pass på personen prøver vi å gjennomføre retur så raskt som mulig, sier Løwe til NRK.