Samler inn til norske Syria-krigere

En stor del av innvandrere som bor i Oslo er skattebetalere, og er også med på "å sponse innvandringen", som det heter i et utspill fra Oslo-Frp (illustrasjonsbilde).
Foto: Flickr
På Grønland i Oslo samler bøssebærere inn penger til norske al-Qaida-krigerne i Syria. Flere millioner skal være sendt ut av landet med hemmelige kurerer.
0Shares

Flere kilder, også i Politiets sikkerhetstjeneste (PST), bekrefter overfor Dagbladet at islamister åpenlyst samler inn penger for å finansiere reiser og opphold til nordmenn som kjemper sammen med terrornettverket al-Qaida i Syria.

Mennene som går rundt med innsamlingsbøsser på  Grønland, og ber om støtte til de som kjemper for et fritt Syria, appellerer også til potensielle givere om å gi penger til humanitær støtte.   

Islamister

I Norge er det liten eller tilnærmet ingen kontroll med mindre organisasjoner som samler inn penger. Men myndighetene skal ha dokumentasjon på at de som står bak bøsseinnsamlingen på Grønland er ekstreme islamister.

Dagbladet får også opplyst at pengekurerer tas i bruk, og at innsamlede midler skal være smuglet ut av Norge.

– Her er det grunn til å anta at disse har samlet inn flere millioner kroner, sier en kilde med innsyn i norske myndigheters arbeid med saken.

Hjelper flyktninger

Lederen for innsamlingen ønsker ikke å stå fram med navn eller bilde i avisa, men hevder at pengene går til å hjelpe flyktninger.   

– Vi samler inn og sender penger til flyktninger på grensa mellom Tyrkia og Syria. Pengene går til telt, vanntanker, matolje og livsopphold generelt, hevder mannen.    

– Vi har nylig opprettet en organisasjon og prøver å gjøre dette ryddig og ordentlig, slik at ingen kan stoppe dette. Det er folk som trenger hjelp der borte, og da er det vår plikt som muslimer å hjelpe. Det som skjer i Syria er galskap, sier han til avisen.