Svar på Akhtar Chaudry sine spørsmål

 
I en artikkel i Aftenposten stiller stortingspolitiker Akhtar Chaudhry (SV) 11 spørsmål til norskmuslimer. Wakas Mir svarer på spørsmålene.
0Shares

Her er spørsmålene og svarene:

 1. Norsk lov fastslår at menn og kvinner har like rettigheter, både politisk og juridisk. Er du enig i det, eller vil du endre dette?
  Helt enig, men ifølgende det jeg har lest har kvinner mer rettighter i Islam enn noen som helst av religioner i verden. Om Norsk lov gir kvinner like rettigheter så bør det settes litt mer fokus på å gi henne litt mer respekt ved å ikke ta av klærne hennes på hver annen poster og familieblad som finnes. Det de fleste har glemt er at gamle norsketradisjoner var basert på respekt for kvinnen.. trist men det ser man ikke mye nå.
   
 2. Norsk lov gir kvinner og menn lik rett til arv. Er du enig i det, eller vil du endre dette?
  Enig i at Norsk lov gir kvinner og menn lik rett til arv ja, men om Islam gir mindre er jeg ikke enig i. Islam gir kvinnen rett til å arve fra faren, brødre,barna og fra mannen. I Islam så kan kvinnen beholde alt hun tjener og fortsatt ikke gi noe arv til mannen hvis hun ikke vil. Har Norsk lov så mange rettigheter for kvinner? Nei da.
   
 3. Norsk lov likestiller kvinners og mennes vitneprov i en rettssal. Er du enig i det, eller vil du endre dette?
  Enig, trenger ikke endringer der, det er jo Norsklov.
   
 4. Norsk lov sidestiller menn og kvinner i ekteskapet. Kvinner kan oppløse ekteskap akkurat som menn. Er du enig i det, eller vil du endre dette?
  Det er samme som Islam, så Norsk lov har ikke kommet opp med noe nytt her nei. I Islam som nevnt før så har ikke mann noen rett til noe eiendom eid av kvinnen etter ekteskap er oppløst. Ikke bare det, men mannen MÅ passe på eks-konas behov i form av penger om det trengs.
   
 5. Norsk lov gir kvinner rett til å ta egne valg. Er du enig i det, eller vil du endre dette?
  En kvinne kan ta sine egne valg i Islam også. Om en kvinne ikke får lov, er det ikke Islam som bør få skylda. Man tar ikke BMW til retten hvis det er sjåføren som er gal.
   
 6. Norsk lov sier at nedre aldersgrense for giftemål er 18 år for begge kjønn. Er du enig i det, eller vil du endre dette?
  Ifølgende Islam så er det når man blir moden, pubertitet osv. Men siden man er i Norge,  ja jeg er enig.
   
 7. Ytringsfriheten er slått fast i norsk lov, og sedvanen slår ring rundt den. Er du enig i det, eller vil du endre dette? Hvilke ytringer vil du eventuelt forby?
  Har ingenting imot ytringsfrihet, men derimot ytringer som skaper kaos og hat mellom mennesker uansett religion er ganske farlig. Det er ganske dobbeltmoralsk å la folk spøke med en religion fulgt av milliardvis av mennesker men når man nevner noe om holocaust så får de fleste magesår.
   
 8. Den norske grunnloven fastslår religionsfrihet – konkret rett til å konvertere til en annen religion. Er du enig i det, eller vil du endre dette?
  Angående konvertering, vel hvis du mener konverteringer for å vinne et par Frittordspriser osv,så er jeg mer for at det gjøres mer research rundt de som konverterer. Jeg er alhamdullillah stolt Muslim og ser ingen behov å bruke krefeter på folk som enten var ikke Muslimer eller aldri skjønte hva det dreide seg om. Men derimot det beste jeg kan gjøre som en Muslim og følger av Profet Muhammed pbuh er å være snill mot alle sammen, siden alle er Allahs skapninger.
   
 9. Det norske samfunn er tuftet på demokrati. Er du enig i det, eller vil du endre dette?
  Vel hva kan man si her, demokrati er jo overalt. Til og med i Islam så er det noe som kalles Shurah .. en samling som bestemmer over lover og relger. Men demokrati ses bare som negativ når det blir brukt til å innføre lover og regler som går imot rettferdigheten osv. For eksempel, i Islam er renter haram fordi en eller annen må ut med mer enn det dem lånte. Rettferdighet ja, om demokrati tilsammen kan lage sånne lover og regler som er for menneskehetens beste har jeg ingenting imot dem, men vi ser veldig godt hvordan finanskrisen snudde alt opp ned.
   
 10. I Norge er Stortinget den lovgivende forsamling. Er du enig i det, eller vil du endre dette?
  Enig
   
 11. Norsk lov fastslår at minoritetene – også seksuelle – har samme rettigheter som majoriteten. Er du enig i det, eller vil du endre dette?
  De er alle Allahs skapninger, så ser ingen grunn til å ikke gi dem samme grunnleggende rettighetene. Var det forventet at noen skulle si noe annet?