– Skolen kan ikke gjøres til trosarena

Bønnerommet på Fredrikkes plass på Blindern: Kamal Eddin jobber som renholdsarbeider på Blindern og bruker ofte bønnerommet. Han synes det er veldig fint at skolen har et slikt rom, spesielt fordi mange ikke har tid til å dra helt inn til byen for å be. - Jeg vasker her, så jeg vet at det er mye i bruk, sier Eddin.
Foto: Henrik Kreilisheim
Bønnerommet på Sandsil skole ble opprettet for tolv år siden etter ønske fra kristne elever. Men elevinspektøren blir selv provosert av debatten.
0Shares
Latest posts by Grazyna Skarpås (see all)

– Vi får ikke en rettferdig debatt når en bare snakker om at muslimene vil tilegne seg dette, sier Stig Hammersland til ba.no

For halvannen uke siden stoppet skolebyråden i Oslo, Torger Ødegård (H), planene om et muslimsk bønnerom ved en videregående skole i Oslo

Uenighet om bønnerom

– Man må ikke gjøre skolen til en trosarena, sier Harald Victor Hove (H), skolebyråd i Bergen.  

Han mener bønnerom kan skape konflikter, sier han til ba.no

– For dette vil øke fokuset på at man har ulike religioner, og kan skape konflikter. Tro er en privatsak som må skje hjemme og i gudshus. Å legge til rette for bønnerom i grunnskolen er uaktuelt.

Frp i Oslo har fremmet forslag om forbud mot bønnerom. Torkil Åmland, nestleder i Bergen Frp, vil selv ikke dra det like langt.

– Så lenge man ikke får problem med bønnerommene, kan de bestå, sier han.