Iranere i Norge ut mot Lindstad

 
Foto: Foto: Skjermdump/YouTube/VOPIndonesia
Iran Human Rights beklager på sine nettsider sterkt tildelingen av Kongens fortjenestemedalje til norsk-muslimen Trond Ali Linstad (bildet).
0Shares

Nettverket av eksil-iranere i Norge mener tildelingen sender svært negative signaler til samfunnet, spesielt norske barn og ungdom med muslimsk bakgrunn.

– Lindstad har i over 25 år vært det iranske regimets største tilhengere. Lindstad har støttet Irans regime og det de står for offentlig i mange år. Et regime som er blant de verste i verden når det gjelder brudd på menneskerettighetene, skriver de på iranhr.no.

Organisasjonen viser til de “svært tette båndene han har med det offisielle Iran, blant annet Irans ambassade”.

– Hans sosiale arbeid på Østkanten, som han blir tildelt prisen for, er en bevisst taktikk som Irans regime har brukt mange steder for å rekruttere tilhengere. Iran har blant annet gjennom sitt sosiale arbeid klart å få seg mange støttespillere i Sør-Libanon. Den samme taktikken har de prøvd i Irak, Afghanistan og mange andre land.

Khomeini som helt

Nettverket viser også til at medaljemottageren har uttalt seg positivt i media om den avdøde Ayatollah Khomeini, Irans første statsoverhode etter den islamske revolusjonen i 1979.

– Khomeini var kjent for kjønnsapartheid, sensur, og massehenrettelse av politiske fanger. 

– Tildeling av en denne fortjenestemedalje sender feil signal om hvilke holdninger Norge verdsetter. Selv om det kan være for sent, håper Iran Human Rights at Kongen revurderer denne avgjørelsen, legger nettverket til i uttalelsen på iranhr.no.