44-årig ecuatorianer myrdet

 
Foto: Privat
Romkamerat fra Sverige (28) er pågrepet og siktet i saken. 
0Shares

20. oktober i år ble Javier Tapuy (bildet) drept i en leilighet på Grünerløkka i Oslo. Selv om Tapuys lik skal ha vært ille tilredt da politiet fant ham, har 28-åringen i avhør hevdet at han drepte i nødverge, skriver Nordlys.

I mellomtiden jobber venner av Tapuy på spreng for å samle inn penger slik at 44-åringens levninger kan sendes til hjemlandet Ecuador. I den forbindelse er det opprettet en gruppe på Facebook som nå har over 1.600 medlemmer.

– Javier hadde et veldig stort hjerte, og dette viser hvor mange som var, og er, glade i ham, sier Camilla Schultz-Hemmingsen til Nordlys.

Ønsker svar om tilregnelighet

Carl Bore er bistandsadvokat for Tapuys etterlatte. Han sier at han ikke har fått de nødvendige saksdokumentene for å kunne kommentere tilregnelighetsspørsmålet.

– Jeg forventer at vi får disse. Terskelen for å bli kjent utilregnelig, etter et så grusomt drap er høy, og både familie og miljøet å vite om det er grunnlag for straffefritak, sier Bore til Nordlys.

Vil ha inngående etterforskning

Tapuy var en populær skikkelse i det latinamerikanske miljøet, blant annet godt kjent som salsalærer. Knivstikkingen har gjort sterk inntrykk på de aller fleste i miljøet.

–  Vi krever rettferdighet og at norske myndigheter skal gjøre en inngående og solid etterforskning. Vi vil vite hva som virkelig skjedde med Javier, er tonen fra talspersoner knyttet Tapuys Facebook-gruppe til Radio Latinamerika.