OXLO-prisen til Dilek Ayhan

Norsk-tyrkiske Dilek Ayhan: viktig for Norge å beholde flerkulturell kompetanse i en globalisert verden
Foto: Privat
Dilek Ayhan (33) er tildelt årets OXLO-pris for sitt arbeid med å styrke flerkulturell ungdoms plass i norsk samfunnsliv og næringsliv.

Jenta med tyrkisk familiebakgrunn vil få prisen av ordfører Fabian Stang onsdag ettermiddag, skriver nettstedet hegnar.no

– Ayhan har i mange år vært aktiv i norsk organisasjonsliv med fokus på å skape økt deltakelse og positive oppvekstmiljøer for barn og unge med flerkulturell bakgrunn. Hun har et brennende hjerte for utdanning, gründerutvikling og lederskolering av talenter med interkulturell kompetanse. Gjennom sitt arbeid, og med slagordet ”mangfold er lønnsomt”, har hun bidratt til å sette mangfold på dagsorden i norsk næringsliv, skriver hegnar.no.

Invitert av Obama og Erdogan

Ayhan er i dag administrerende direktør i selskapet Alarga som arbeider for å forbedre norsk næringslivs konkurransekraft gjennom å øke bedriftenes interkulturelle kompetanse. Alarga hjelper norsk næringsliv med å tiltrekke, beholde og videreutvikle talenter med kjennskap til andre kulturer og språk.

I 2010 ble Dilek Ayhan valgt ut til å delta på president Barack Obamas internasjonale toppmøte i Washington om entreprenørskap for å utvikle samarbeidet mellom USA og muslimske land. I 2011 deltok hun på det andre internasjonale toppmøte om entreprenørskap i Istanbul etter å ha blitt utnevnt av Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan. I år har hun fått anerkjennelse på EU-nivå for sitt arbeid, og ble nylig invitert til å dele sine erfaringer på et toppmøte for kvinnelige gründere i regi av EU-kommisjonen.