Konvertitts familie og venner trues

Yousef Assidiq, her fotografert under Folkefesten mot rasisme sist helg, opplever at hans posisjon som offentlig person rammer nære venner og familiemedlemmer, som i likhet med ham selv utsettes for trakasseringer og trusler.
Foto: Grazyna Skarpås
Etter at Yousef Assidiq konverterte til Islam har han selv mottatt mange trusler. Nå rammer truslene hans familie og venner.
0Shares
Latest posts by Grazyna Skarpås (see all)

– Jeg er en ganske sindig person. Og jeg har ikke blitt sint når jeg har fått drapstrussler og sånne ting, forteller Assidiq. Etter at han konverterte til islam i 2009 har han tatt del i samfunnsdebatten og blitt utsatt for en rekke trussler.

– Men så tenker jeg samtidig at når det går på venner og familie er det nok for meg. Det er ikke noe jeg kan finne meg i, sier konvertitten til NRK.

Venner trakasseres på nettet av medlemmer fra Norwegian Defence Leauge (NDL), mens moren blir stoppet på gata i Nøtterøy og Tønsberg

– Hun har fått mange henvendelser på gata via telefonen om at hun må lære seg å oppdra sønnen sin, at jeg er en landssviker og så videre, sier han til NRK.

Vurderer politianmeldelse

Trakassering rammes av lovverket. Yosuf vurderer å politianmelde hetset

– Det er ikke sikkert at politiet går videre med det. Det må være opp til dem. Men jeg føler der er viktig å få sånn sjikane og hat registrert sånn at de ser at disse miljøene er aktive.