Yalda (10) kåret til Årets Nordlending

 
Foto: underskrift.no
– Jeg er veldig fornøyd. Jeg har aldri vunnet noe før, sier asylbarnet Yalda Bahadori til Nordlys.

Yalda (bildet), som sammen med familien, er i en uviss situasjon i Norge, ble kåret av avisens lesere som vinner av det karakteristiske blå Nordlys-fatet fra Glasshytta Blåst som i år ble overrakt av Nordlys-redaktør Marit Rein.

Familien har fått endelig avslag på oppholdstillatelse, med beskjed om at Yalda skal sendes til Moldova sammen med moren, Maria Gazul. Yaldas far, Jabar Bahadori, skal sendes til Afghanistan, hvor han ikke har vært på 17 år. Yalda er født i Norden og har aldri vært i moren eller farens opprinnelsesland.

Integrert

For tiden går tiåringen i 5. klasse på Gyllenborg skole, tar ballett og pianoundervisning på kulturskolen, snakker norsk som andre 10-åringer og er meget godt integrert i det lokalsamfunnet som har slått ring rundt henne.

– Her vil jeg bo, sier hun til nordlys.no.

I september vant Yalda og foreldrene mot Utlendingsnemda (UNE) i Oslo tingrett. Men UNE anket, og ankesaken kommer opp i Borgarting lagmannsrett i juni 2013. Familien må dermed fortsatt leve i uvisshet og klamre seg til håpet som støtten rundt dem gir.

– Å stå fram er vanskelig for oss. Men det gir oss verdighet som mennesker at så mange støtter oss. Tusen takk til dere alle som har støttet oss. Og tusen takk til dere alle som har stemt på Yalda. sier Maria Gazul til nordlys.no.