Unge muslimer ryddet Vigelandsparken

 
Foto: Leif Harboe
Ahmadiyya Muslim Jama'at Norge hilste det nye året velkommen ved å arrangere nyttårsdugnad på Vigelandsparken.

Ryddeaksjonen ble gjennomført i regi av MKA Norge, ungdomsorganisasjonen til Ahmadiyya Muslim Jama'at Norge, og har foregått i en årrekke.

I år gjennomførte også menighetens avdelinger i Kristiansand og Tønsberg egne nyttårsdugnader etter å ha skaffet seg tillatelse fra kommunen. Ryddingen foregikk dermed ved Vigelandsparken (bildet) på Frogner, på Furuset i området rundt moskeen, ved strandpromenaden i Kristiansand og på Slottsfjellet i Tønsberg.

Startet tidlig

For den flittige gjengen i Oslo startet nyttårsdagen klokken syv på morgenen med fellesbønn. Etter bønnen ble det servert frokost og varm te, og så gikk ferden videre fra Nor moske til Vigelandsparken.

– Vårt mål er å tjene lokalsamfunnet, og vi arbeider på samme måte som resten av Ahmadiyya Muslim Jama'at verden over. Vi søker å bidra positivt til vårt lokalsamfunn ved både å delta i og arrangere aktiviteter som fremmer gode relasjoner til lokalsamfunnet og dets beboere. Vi ser på nyttårsdugnaden som et ledd i dette viktige arbeidet, kommenterte leder for MKA Norge, Zahoor Ahmad overfor TV2 Nyhetskanalen.