Leser mer VG, bruker oftere YouTube

Opplagsvinner blant innvandrerbefolkningen: VG er avisen som leses flittigst, ifølge undersøkelsen som Universitetet i Oslo og NRK Analyse har gjort blant innvandrere om deres medievaner.
Foto: Jørgen Schyberg
Åtte av ti innvandrere bruker medier hver dag, er blant resultatene i en undersøkelse om innvandrerbefolkningens medievaner.

Internett og tv er innvandrernes foretrukne medier med henholdsvis 90 og 66 prosent daglig bruk. Til sammeligning bruker 95 prosent av totalbefolkningen nettet hver dag, mens tallet for TV er 81 prosent, ifølge Aftenposten.

VG er den store avisvinneren blant innvandrere. 27 prosent svarer at de leser avisen daglig, mens det i totalbefolkningen er 23 prosent som gjør det samme. En like stor prosentandel av innvandrere og totalbefolkning, 20 prosent, leser Aftenposten daglig, og det samme gjelder for Dagbladet.

YouTube slår parabol-TV

53 prosent bruker Youtube daglig, mot totalbefolkningens 31 prosent. Nettstedet har overtatt for parabolen som kilde til innhold fra hjemlandet. Kun 25 prosent ser tv-kanaler fra eget hjemland daglig.

Undersøkelsen viser også at YouTube som nyhetskilde er mer populær enn..
Foto : YouTube/Aljazeera

Undersøkelsen viser også at innvandrere i likhet med resten av befolkningen har lav tillit til Al Jazeera. De stoler i større grad på NRK og TV2 enn den globale nyhetsformidleren.

FAKTA

Universitetet i Oslo og NRK Analyse har spurt 900 innvandrere om deres medievaner, tillit til og deltakelse i samfunnet.

901 har svart på undersøkelsen, hvorav 51 prosent er menn og 49 prosent er kvinner. Utvalget består av innvandere fra de elleve største innvandrergruppene i Norge. Gjennomsnittsalderen på respondentene er 38 år, og 42 prosent av respondentene bor i Oslo.

(Kilde: journalisten.no)

..bruk av parabol-TV.
Foto : Fredrik Norum