– Norge må ikke krige i Mali

En krigføring i Mali vil hverken gagne lokalbefolkningen eller Vesten er Rødts standpunkt om å utvide "krigen mot terror" i Nord-Afrika.
Foto: Flickr
Utenriksminister Espen Barth Eide har åpnet for å støtte den franske krigsoperasjonen i Mali med norske soldater. En feil vei å gå, mener Rødt-leder Bjørnar Moxnes og partikolleger.
0Shares

Krigen mot terror mener han har vært fullstendig feilslått, og at det finnes ingen militær løsning for å bekjempe terror. 

– Nå vil USA og Storbritannia utvide krigen mot terror til å gjelde Nord- og Vest-Afrika. Og de etablerte norske partiene logrer med halen og er enige. Har de ikke lært noe av Afghanistan, Irak og Libya?, sier han til rodt.no

Samtidig som Rødt tar sterk avstand fra de jihadistiske opprørsgruppene påpeker Moxnes at det er kun en politisk løsning som kan skape fred i landet.

– Om vestlige land rykker inn militært, får de en felles fiende å slåss mot. Det vil eskalere konflikten og styrke jihadistene.

Vil gi mer terror
Rødt-lederen hevder at krigføring vil eskalere konflikten, og skape grobunn for mer terror. Partikollega, norsk-uruguayanske Ana Lopez Taylor (bildet) deler oppfatningen.

– Jeg mener alle myndigheter må ansvarliggjøres i denne saken. Å intervenere militært er en invitasjon til mer terror, sier hun til utrop.no