Lanserte debattbok til førstegangsvelgere

I går ble boka "Sånn er det bare" lansert til førstegangsvelgere på Fyrstikkalléen skole. Bildet viser kunnskapsminister Kristin Halvorsen, redaktør Annette Münch, rektor Morten Olsen, stortingsrepresentant Dag Terje Andersen, leder for Stemmerettskomiteen Kirsti Kolle Grøndahl og barne-, likestillings- og inkluderingsminister Inga Marte Thorkildsen
Foto: Foto: BLD
Sånn er det bare deles ut til alle elever i 2. og 3. klasse i videregående skole og er en gave i anledning Stemmerettsjubileet 1913-2013.

Boka ble lansert på Fyrstikkalleen skole i Oslo mandag 4. februar, med både gjester og elever til stede.

– Jeg håper debattboka vil bidra til høylytte diskusjoner, slik at flere kan finne ut av hva det er som gjør dem engasjert og hva som gjør dem provosert. Boka tar opp temaer som kropp, rus, krig og miljø; saker jeg vet mange ungdommer lar seg engasjere av. Jeg håper flest mulig førstegangsvelgere bruker stemmeretten sin til høsten, sier barne-, likestillings- og inkluderingsminister Inga Marte Thorkildsen til regjeringen.no.

Førstegangsvelgere med viktig ansvar
– Hver dag er det noen som kjemper for livet for å få leve i et fritt og demokratisk samfunn som vårt. Unge førstegangsvelgere har et viktig ansvar for å bruke retten til å være med å bestemme, og jeg synes skolene gjør en stor og viktig innsats i å lære elevene til å delta og engasjere seg i samfunnet de er en del av, sier kunnskapsminister Kristin Halvorsen.

Stemmerettskomiteen ønsker å gi boka til førstegangsvelgere for å vise at politikk angår de unges hverdag.

Stemmerettskomiteen ønsker å gi boka til førstegangsvelgere for å vise at politikk angår de unges hverdag.

– Vi kan selvsagt ikke vite om boka i seg selv vil bidra til økt valgdeltakelse, men vi håper boka kan skape debatt, uenighet og diskusjon, sier Kirsti Kolle Grøndahl, leder for Stemmerettskomiteen til stemmerettsjubileet.no.