Utrop og Ny Tid blir «samboere»

 
Foto: Skjermdump/GoogleMaps
Utrop og Ny Tid flytter sammen i slutten av måneden. – Del av en trend, mener medieforsker.

Utrop og Ny Tid flytter sammen i Oslo sentrum. Det skjer innen 1. mars 2013, da Utrop flytter til samme adresse som Ny Tid, i Rosenkrantz’ gate 11b (bildet).

Begge redaktørene understreker at det er husleie og administrative kostnader det skal deles på, mens de to avisenes profil og redaksjonelle selvstendighet forblir som før.

– Hensikten vår er først og fremst å leie Ny Tids lokaler, sier ansvarlig redaktør i Utrop, Majoran Vivekananthan, til nytid.no.

Viktig for begge avisene å beholde sin redaksjonelle uavhengighet

Foto: Arkiv.
Foto : Utrop

Vivekananthan utelukker ikke et ønske om økende markedssamarbeid i fremtiden, men presiserer at det eneste planlagte utbyttet for Utrop så langt er lavere leiekostnader.

– Felles verdigrunnlag
Redaktør i ukeavisa Ny Tid, Dag Herbjørnsrud (nederst), mener at det er viktig for begge avisene å beholde sin redaksjonelle uavhengighet. Han påpeker at Ny Tid tidligere har vært i samme hus som både Le Monde diplomatique, Dagsavisen og Vårt Land, og at Utrop slik sett er mer naturlig å være under samme tak med.

– Utrop og Ny Tid synes å ha et lignende felles verdigrunnlag, med en grunnleggende tro på at det naturlige er mangfoldige framfor enfoldige samfunn. Jeg oppfatter det som en styrke at vi kan spare utgifter ved å dele på kontorutgifter, samtidig som vi fortsetter vårt journalistiske oppdrag ved å bidra til økt mediemangfold og litt andre perspektiver enn hovedstrømningene i medie-Norge, sier Herbjørnsrud til nytid.no.

Foto: Arkiv.
Foto : Claudio Castello

Ny trend
Erika Jahr, forsker ved Institutt for Journalistikk (IJ), sier at det er ikke uvanlig at redaksjoner forener krefter på denne måten, men snarere en del av en trend fra de senere årene.

– Små redaksjoner vil ha fordel av den synergieffekten som oppstår i et slikt samarbeid. Eventuelle forskjeller er det mulig å løse gjennom god kommunikasjon og seminarer for de ansatte, sier Jahr til nytid.no.