Norge rundt

Grazyna Skarpås
Latest posts by Grazyna Skarpås (see all)

Minst arbeidsledige innvandrere

Statistisk Sentralbyrå (SSB) melder at Troms har lavest arbeidsløshet i landet blant innvandrere med 4,0 prosent arbeidsledige.

Tallene gjelder for fjerde kvartal 2012. Østfold og Telemark hadde høyest registrert ledighet blant innvandrere med henholdsvis 9,5 og 9,4 prosent av arbeidsstyrken i 4. kvartal 2012., skriver Troms folkeblad.

Kaster seg ut i Yoga-bølgen

Stadig flere haldensere har kastet seg på yogabølgen, og dette er ikke en pysete form for trening ifølge de aktive utøverne, skriver lokalavisen Halden Arbeiderblad.

 – Du bør nesten bli med å prøve selv. Det ser kanskje ikke så hardt ut, men det er det. Det er mange som tror at vi bare sitter med bena i kors og ikke trener skikkelig, men det kan jeg skrive under på er helt feil, sier Gunn-Mette Paulsen.

Flerkulturell kalender skal vise mangfold

 Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn har laget en flerkulturell kalender

 – Vi ønsker å synliggjøre det mangfoldet av religiøse høytider som finnes og som markeres i Norge. Norge er et pluralistisk samfunn. Folk med ulik tro og livssyn lever side om side. Da er det fint å kjenne til hverandres religiøse høytidsdager og vite litt om hvordan dagene feires og markeres.

Kalenderen rommer høytidsdager fra jødedom islam, sikhisme,hinduisme, bahá’í-troen, kristendommens ulike konfesjoner, kristensamfunnet, mormonkirken og buddhismen, skriver Nationen.

Thriller om æresdrap

«Før snøen faller» norsk migrasjonsfilm laget av en filmkunstner med flerkulturell bakgrunn

Før snøen faller hadde verdens­première under filmfestivalen i Tromsø i januar, og ble anmeldt i Aftenposten da. Den ble kåret til beste nordiske film under Göteborg internasjonale filmfestival for et par uker siden. I Norge får den nå et originalt lanseringsopplegg i form av en turné, der filmen fortløpende får première i ulike byer utover vinteren og våren, skriver Aftenposten.

Uten fast jobb etter 21 år i Norge

Raymond Muntingwa fra Steinberg har etter 21 år i Norge fortsatt ikke fått fast jobb.

Raymond Muntingwa har jobbet som lærer i hjemlandet Kongo, med utdannelse innen biologi og kjemi. Etter at han kom til Norge somflyktning i 1991, har han i en årrekke jobbet på trykkerier i Finnmark, Odda og i Lier. Han har gått på ingeniørskolen i Kongsberg, på grafisk linje ved høyskolen på Gjøvik og avsluttet med bachelor-eksamen! Han snakker godt norsk, fransk og to afrikanske språk. Han og kona Marie Claire kjøpte hus på Steinberg og sammen har de tre barn. Men fortsatt står han uten noe å gjøre, etter å ha søkt på mer enn 200 jobber, skriver Eikerbladet.