Jensens avgang: – En seier for den destruktive fløyen i partiet


Foto: Frp
Siv Jensen informerte torsdag Fremskrittspartiets landsstyre at hun går av som leder og ikke stiller til gjenvalg til Stortinget. Partiet kan bli mer nasjonalistisk, advarer tidligere FrP-politiker.
98Shares

– Dette valget har ikke vært lett, men jeg er overbevist om at det er et riktig valg, sier Jensen på en pressekonferanse torsdag ettermiddag.

Hun sier hun har kvernet på beslutningen lenge. Hun avviser imidlertid at partiets dårlige meningsmålinger er grunnen til avgangen.

– Egentlig våknet kampviljen igjen med dagens dårlige målinger. Det er overhodet ikke årsaken til min beslutning, sier Jensen.

Jensen sier at hun har anbefalt Sylvi Listhaug som Frps nye partileder, men understreker at det er opp til partiet å velge etterfølgeren.

Sandberg: – En seier for den destruktive fløyen i partiet

Siv Jensens avgang som leder for Fremskrittspartiet skaper uro i kretsene rundt partiet. Per Sandberg frykter mer nasjonalisme.

– For Siv har det vært en kamp hver dag for å holde misnøyen og motkreftene under kontroll i partiet. Til slutt vant de fram. Sivs avgang er en seier for den destruktive fløyen i partiet, sier eks-nestleder Per Sandberg til Adresseavisen.

Selv om han er utmeldt fra partiet, tok Sandberg det tungt da Siv Jensen kunngjorde sin avgang torsdag. Han kaller det en trist dag for Frp, norsk politikk og «alle oss som trodde på Frps liberale og konstruktive verdier.» Han mener den foreslåtte etterfølgeren, Sylvi Listhaug, står ved roret for de destruktive kreftene.

– Jeg tror dessverre vi får et veldig annerledes Frp uten Siv. Mer nasjonalisme, mer misnøye, mer bråk, sier Sandberg, som gikk av som nestleder og fiskeriminister sommeren 2018.

Tor Woldseth har vært medlem i Bergen bystyre siden 1995, men ble ekskludert fra det konfliktfylte partilaget i byen i 2020. Han deler Sandbergs frykt.

– De har laget mye bråk, disse menneskene som står igjen, så klart det blir bråk – om de da ikke ekskluderer alle de som åpner munnen, sier Woldseth til Bergensavisen.

Siv Jensen varslet torsdag at hun trekker seg som leder i Fremskrittspartiet og stiller ikke til gjenvalg til Stortinget.

Fakta om Siv Jensen

  • Siv ble født i 1969 og er fra Oslo. Hun er utdannet som diplomøkonom fra Norges Handelshøyskole, og startet i arbeidslivet som salgskonsulent i Radio1 i 1992.

* Hun har vært partileder siden 6. mai 2006.

* Har vært stortingsrepresentant for Frp i Oslo siden 1997. Var vararepresentant fra 1993.

* Var finansminister i perioden 16. oktober 2013 til 24. januar 2020.

* Ble fra 20. januar 2020 parlamentarisk leder i Frp etter at partiet trakk seg fra regjeringssamarbeidet med Høyre, Venstre og KrF.

* Siv Jensen er 51 år gammel og utdannet samfunnsøkonom.

Kilde: Stortinget, Wikipedia