Utelukker ikke kvotering

Vi har vært for dårlige med å få frem mangfoldet i tillitsvalgtapparatet i Postkom, mener forbundsleder Odd Christian Øverland.
Foto: postkom.no
Landsmøtet burde hatt opp mot ti representanter med minoritetsbakgrunn, mener Odd Christian Øverland, forbundsleder i Postkom.
Claudio Castello
Latest posts by Claudio Castello (see all)

Forbundslederen erkjenner at det har vært gjort en for dårlig jobb med å løfte fram mangfoldet i tillitsvalgtapparatet.

– Vi har hatt denne diskusjonen de siste 10-15 årene. Og vi blir minnet på problemstillingen når vi ser utover landsmøtesalen, sier Øverland til aktuell.no.

Han anslår at en målsetting om åtte-ti landsmøterepresentanter med minoritetsbakgrunn, vil være riktig.

– Posten er en flerkulturell bedrift, og vi støtter opp om mange av integreringstiltakene de legger opp til. Bevisstheten, og ønsket om integrering, må også vi som personalorganisasjon ha med oss.

Tynt i rekkene over
Øverland er positivt overrasket over at så mange som 13 prosent av de tillitsvalgte på lokalt nivå i Oslo, Akershus og Østfold krets har minoritetsbakgrunn. Likevel er det skremmende tynt i rekkene over.

– Noen må gi fra seg plassen for at minoritetene skal slippe til. Og det må starte på kretsnivå. Her må det være en vilje til å avgi plass for at disse skal bli valgt.

Kan det være aktuelt med kvotering?

– Det kan definitivt være en diskusjon vi må ta. Kvotering brukes i mange sammenhenger som en midlertidig løsning for å nå et mål raskt, sier Øverland til aktuell.no.