Huitfeldt: – Utvist burde ikke fått sosialhjelp

 
Foto: Ilja C. Hendel/regjeringen.no
Arbeidsminister Anniken Huitfeldt (Ap) åpner nå for å endre lovverket, etter at en utvist mann får sosialhjelp og bolig fra Nav.

Huitfeldt tidlig mandag Fylkesmannen i Telemark om en redegjørelse for hvorfor Fylkesmannen valgte å overprøve Nav i Skiens vedtak om ikke å gi en mann fra Midtøsten sosialhjelp og bolig, skriver VG Nett. 

Mannen er utvist fra Schengen-landene og Norge, og har sonet ferdig en dom for voldtektsforsøk i Sverige. Nav ga mannen avslag, da han før jul søkte om sosialstøtte.

– Jeg ble gjort kjent med denne saken i går, og har mottatt en gjennomgang av de deler av saken som ikke er taushetsbelagt fra fylkesmannen i Telemark i ettermiddag, skriver Huitfeldt (bildet) i en e-post til VG Nett.

Vil hindre misbruk
Etter at den utviste mannen nå får sosialstøtte fra Nav, åpner Huitfeldt for å endre hele nødhjelpsbestemmelsen. Nødhjelpsbestemmelsen gir personer som ikke kan sørge for sitt eget livsopphold krav på økonomisk støtte.

– Hvis dagens nødhjelpsbestemmelse har slike urimelige utslag vil jeg endre den. Jeg vil være sikker på at den ikke blir misbrukt av personer som har begått kriminelle handlinger og som er utvist fra landet, sier Huitfeldt til VG Nett.