Går inn for å stenge grensene

Uhyrlig praksis som må forbys, mener Sps Jenny Klinge.
Foto: Senterpartiet
Stortingsrepresentant for Senterpartiet og justispolitisk representant for Senterpartiet, Jenny Klinge, vil melde Norge ut av Schengen og få opp igjen grensekontrollen.
0Shares

Klinge (bildet) har sett seg lei på at utenlandske kriminelle har fri ferdsel inn og ut av Norge. I helgen krevde hun handling av Senterpartiets landsmøte.

– Vi kan rett og slett ikke akseptere at mobil organisert kriminalitet fortsetter å spre seg. Vi må innføre drastiske tiltak for å stoppe kriminelle utlendinger allerede på grensen til Norge, sier Klinge til VG Nett.

Rask og enkel ferdsel
I det kontroversielle forslaget går Klinge og hennes støttespillere ha et landsmøtevedtak som slår fast at Norge skal melde seg ut av Schengen-avtalen, som i dag fører til rask og enkelt ferdsel inn og ut av medlemslandene. Så vil de bremse takten på strømmen av mennesker inn i landet.

– Når man skal inn i Norge med bil, så vil det være en løsning at man må inn i en fil som har digital registrering, dra passet over strekkodeleseren og registrere seg inn og ut av landet. Det må gjøres på en smidig og effektiv måte, men alle må kontrolleres.

– Jeg forstår at enkelte vil kalle det en lettvint tanke, som er vanskelig å gjennomføre. Poenget er at teknologien utvikler seg, og vi må bruke den til å hindre utenlandske kriminelle i å kjøre uhindret inn i Norge, legger hun til

Kan melde Norge ut
Fylkesleder i Østfold, Per Inge Bjerknes, var en av de tre som stemte for i sentralstyret. Han tror landsmøtet kan ende opp med å ville melde Norge ut av Schengen.

– Landsmøtedebatten kan snu stemningen. Senterpartiet har medlemmer som tenker selv, og de kommer til å stemme for det de føler er riktig. Det kan bli veldig jevnt og veldig spennende, sier han til VG Nett.