Tiltalen utvides i George Floyd-saken

En ankedomstol har utvidet tiltalen mot politimannen siktet i Floyd-saken.
Foto: Rosa Pineda
Domstolen som behandler saken mot politimannen som er tiltalt for å være skyld i George Floyds død, utvider tiltalen til enda en type uaktsomt drap.
55Shares

Den tidligere politimannen Derek Chauvin er allerede tiltalt for en grad av forsettlig drap, second-degree murder, og én type uaktsomt drap.

Tiltalen utvides nå med enda én type uaktsomt drap, third-degree murder.

Dommer Peter Cahill ved domstolen i Hennepin County hadde tidligere avvist påtalemyndighetens anmodning om å utvide tiltalen, men behandlingen i en ankedomstol ga gjennomslag for å inkludere tiltalepunktet.

Jusseksperter tror utvidelsen vil gi juryen flere muligheter til å dømme Chauvin for drap.

Det var 25. mai i fjor at Floyd, som er svart, døde i forbindelse med en pågripelse i Minneapolis i delstaten Minnesota. Derek Chauvin, som er hvit, hadde da presset kneet sitt i Floyds nakke i rundt ni minutter. Hendelsen førte til voldsomme protester mot rasisme og rasistisk motivert vold, knyttet til Black Lives Matter-bevegelsen, som også spredte seg til utlandet.

Rettssaken etter George Floyds død startet denne uka med møysommelig valg av jury. Den ble satt på pause i forbindelse med utvidelsen av tiltalepunktene mot Chauvin.

Det er satt av totalt tre uker til å velge jury. Etter to dager har advokatene og dommeren blitt enige om fem medlemmer. Utvelgelsesprosessen er omfattende, og tar særlig hensyn til de potensielle jurymedlemmenes holdninger når det kommer til politi, rettssystemet og rasisme.

Chauvin og tre ytterligere politifolk mistet jobben som følge av den dødelige pågripelsen av George Floyd. Rettssaken mot de tre andre starter i august. De er tiltalt for å ha bistått Chauvin.